Ce se produce prin fermentare?

Ei bine, fermentația este procesul de obținere a energiei din alimente fără oxigen. Majoritatea organismelor unicelulare, cum ar fi bacteriile și protistele folosesc fermentația, văzând că trăiesc acolo unde nu există oxigen, cum ar fi sub ocean sau în noroi. La această întrebare, din punct de vedere tehnic, există două răspunsuri, deoarece există două tipuri de fermentație. Primul tip de fermentație este fermentația alcoolică. Acest tip de fermentație are loc în drojdii și în alte organisme unicelulare. Acest proces se numește fermentație alcoolică deoarece alcoolul este unul dintre produsele produse. Atunci când organismul descompune sugestia alimentelor pe care le consumă, se produce alcool, care este util brutarilor și producătorilor de bere. Celălalt tip de fermentație este fermentația lactic-acid. Cel mai probabil ați simțit efectele sale de multe ori. Gândește-te la un moment în care ai alergat foarte mult timp și cât de repede ai putut. În timp ce alergi, respiri rapid, deoarece celulele tale au nevoie de mai multă energie pentru ca tu să continui. În cele din urmă obosești și trebuie să te oprești, dar oricât de greu ai respira, celulele musculare din corpul tău au consumat oxigen mai repede decât ar putea fi înlocuit. Prin urmare, a avut loc fermentația lactic-acid. Produsul principal al acestui tip de fermentație este acidul lactic, iar când se acumulează, simți o senzație dureroasă în mușchii tăi, iar aceștia devin slabi și durerosi. Sper că acest lucru vă ajută!